Снимка trafficnews.bgД-р Веселин Герев е завършил медицина във ВМИ Пловдив през 1991

...
Снимка trafficnews.bgД-р Веселин Герев е завършил медицина във ВМИ Пловдив през 1991
Коментари Харесай

Пловдивски психиатър: След смяната на времето и кокошките спират да носят

Снимка trafficnews.bg

Д-р Веселин Герев е приключил медицина във ВМИ Пловдив през 1991 година. Защитава компетентност по Психиатрия пред 1997 година. Консултант е на ВМА в интервала 1999-2001 година. От 2002 година е психиатър на свободна процедура. Д-р Гревев е един от основателите у нас да се отстрани промяната на часовото време. Въпреки че в цяла Европа не престават разногласията „ за ” и „ срещу ” въртенето на стрелките, в 3.00 ч. тази нощ още веднъж ще се вкара лятното часово време и часовниците ще бъдат преместени с един час напред, написа trafficnews.bg.

Д-р Герев, вие сте един от основателите у нас да се отстрани промяната на времето. Защо?

- Защото това ще отнеме от душeвността ни едно задължение, което води до спомагателен стрес от разбъркването на стрелките. Аз не мисля обаче, че промяната на времето ще бъде отстранена. Защото това е третият път, в който Европейският парламент гласоподава срещу тази промяна, само че по-късно Европейската комисия анулира решението. Европейската комисия има финален глас, взема решение еднолично, без да се преценява какво е решението на Европейския парламент. В момента сме по астрономическо часове време, не се знае по какво часове време ще бъдем по принцип – дали ще бъдем с час напред, или ще си останем по астрономическо.

Кой е по-добрият вид съгласно вас?

- Човек се ражда по астрономическо време, по тази причина е по-добре по астрономическо време да си караме. Години наред душeвността ни е настройвана на този биологичен часовник и няма за какво да бъде унизена и да бъде въртяно времето. Има страни, които остават на лятно часово време целогодишно. Например Турция остана на лятно часово време и не върна часовника обратно. Русия си остана на астрономическото часово време. Има страни, които от 6-7 години към този момент не сменят часовника. Това са страните от БРИКС – най-добре стопански развитите страни в света. И към тях всяка година се прибавят нови и нови. В Съединени американски щати се мести времето. Най-интересното е, че това не се случва единствено в щата Орегон. Така е взето решение от управляващите там. Тоест, те са в друго часово време от цяла Америка.

Какво още поучава психиатърът, четете ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР